Natural  Art           Creaties in afstemming met de natuur Alles is bezield. Dieren, stenen, kruiden, planten & bomen: alles in de natuur heeft ziel.
En ik doe niets liever dan met dit natuurschoon te werken. Af te stemmen op wat mogelijk en wat wenselijk is. 


In mijn dagelijke wandelingen in het bos, aan het water of in andere natuurlijke omgevingen vind ik schatten waarmee ik krachtvoorwerpen en andere creaties maak. Takken vol karakter, stenen met oeroude aarde-energie,  de kracht van kruiden, roadkills die ik langs de kant van de weg vind of de veren die vogels voor me achter laten.

Zo maak ik drums & ratels, smudge-wapperaars & smudesticks, dromenvangers & krachtschilden, talkings sticks & krachtstokken, free hand Natural Art en heel veel ander moois met de natuur als inspiratie, ontstaan vanuit spirit. Op deze pagina kun je mijn creaties bekijken, ik hoor het graag als iets je roept, uitnodigt of inspireert! 


Voel je je aangetrokken door mijn manier van creeren en wil je een (bel)afspraak maken om te onderzoeken hoe we samen tot een creatieve proces te komen waarin ik voor jou een perfect passend krachtvoorwerp ontwerp? 
De mogelijkheden zijn oneiding, voel je vrij om
contact op te nemen om er achter te komen wat bij past!   

Het is onwijs lastig om voor deze creaties een standaard uurtarief te bepalen, de krachtvoorwerpen zouden dan onbetaalbaar worden. Ik ga graag met je in gesprek waarin jij je wens deelt en ik uitleg wat ik kan doen om je persoonlijke krachtvoorwerp voor jou op maat te vervaardigen.     

Volle Maan met Cacao & Meditatie:

Ceremoniële Cacao en de fases van de Maan!
Om in verbinding nog dieper naar binnen te keren, in de liefdevolle warme bedding in hartje Breda! In de avond starten we om 20:00u met de cacao-ceremonie en gaan we onderzoeken hoe we de energie van de Volle Maan optimaal kunnen vrijmaken en inzetten. In alle rust & stilte ontdekken wat je volgende stap gaat zijn om innerlijke behoeftes en wensen te vervullen. Samen met de inspirerende energie van de cacao, die je stevig in contact brengt met je intuitie en je hartekracht!

Laat je meenemen op de diepe klanken van de drum en de frisse tonen van de sjamanistische ratel, welke de woorden om naar binnen te keren ondersteunen. Duik in de diepte van je ziel om te kijken waar deze maanenergie jou raakt en wat het je te vertellen heeft.

Bijdrage voor gehele ceremonie is €22,- en opgeven is nodig ivm beschikbaar aantal plaatsen.
Zitkussens en dekentjes zijn aanwezig, je kan nauurlijk altijd je eigen krukje/poef meenemen.
Na afloop is er ruimte om samen een kopje thee te drinken. In stilte naar huis kan ook heel fijn zijn....

 

 Graag aanmelden via email ivm beschikbaar aantal plaatsen. 


 Vogende Volle maan:  24 februari 2024  
                           
       

De pure Cacao wordt ritueel bereid en ceremonieel gedronken.

Dit oude natuurmedicijn versterkt je focus, zet je gedachten uit en laat je daardoor dieper naar binnen keren. Het brengt je in contact met je gevoel en intuïtie waardoor je eigen wijsheid steeds meer aanwezig is.

En cacao is een hartenopener: het verwarmt, stimuleert liefdevolle energie en geeft verbinding op alle levels. Het heelt en ontspant fysiek, psychisch & spiritueel door de vele antioxidanten en mineralen. Even opletten met alcohol/drugs, ssri-medicatie en hart-issues: graag even contact opnemen. Nuttig voor de ceremonie een lichte maaltijd en vermijd koffie. Ervaringen van mensen: helende ceremonie die je verbindt met je intuïtie en je hart opent; helpt je in contact te komen met je onderbewustzijn en kalmeert je hoofd waardoor het verdiepend werkt bij meditaties in verschillende vormen.

DroomTranceReis met Draak & MaanCacao

Met de DroomTrance Draak  reizen we in de energie van Nieuwe Maan in Waterman! In de avond van 15-2 (9 & 10-2 is vol) reizen we met ceremoniele Cacao of DroomThee naar sjamanistische velden.
Hier verbinden we met de krachtige energie van Draak: als poort naar je oeroude kennis, beschermer van je authentieke zijn, verbinder van jouw queeste met hulpbronnen zoals wijsheid, helderheid & magie.
En Draak is ook het krachtdier van het Chinese Nieuwjaar dat begint op deze Nieuwe Maan in vrijheidslievende Waterman. Laat je meenemen in deze zielenreis en verbind je met vurige inspiratie en aardse manifestatiekracht.

Draken-energie toont waar je innerlijk vuur de weg wijst naar het ophalen van oerkennis om nog steviger in je pure zijn te staan. De diepe verbinding van Draak en moeder Aarde laat je deze kennis moeiteloos integreren in dit aardse bestaan. Samen verbinden we ons authentieke zijn, om naar ons hart te luisteren en onze intuitie te volgen. Ik neem je graag me op deze magische Reis met Draak.

De ceremoniele cacao brengt liefdevolle inspiratie, geeft focus op verdieping en in diepe ontspanning. Een mooie basis om in lichte trance verschillende bewustzijnslagen te betredden en transformerende inzichten, innerlijke kracht & kleurrijke visoenen op te halen. DroomThee is een fijn alternatief voor degene die geen Cacao verdragen.

Esther neemt je met behulp van sjamanistische (droom/trance)-technieken mee naar je betekenisvolle innerlijke werelden. Je bent in diep contact met je intuïtie en diep innerlijk weten, waardoor we samen in andere werelden kunnen rondreizen. Hierdoor ben je puur in contact met jezelf en met wat voor jou van wezenlijk belang is. Soulpurpose!

We reizen in een kleine groep van max 4 personen op do 15 februari, (9 & 10-2 is vol). Opgeven is nodig ivm beschikbaar aantal plaatsen. Bijdrage is €44 euro en matras, kussens & dekentjes zijn aanwezig.
We starten om 20u en na afloop is er ruimte voor thee en lekkers, ervaringen en vragen.

De pure Cacao wordt ritueel bereid en ceremonieel gedronken. Dit oude natuurmedicijn heeft vele voordelen: cacao geeft focus, energie en verbinding. Het opent je hart, geeft diepe verbinding met zelf en met de mensen om je heen. Verder heelt het op alle vlakken, fysiek, psychisch en spiritueel.
Tegelijkertijd is het goed om op te letten met alcohol/drugs, ssri-medicatie en hart-issues: graag even contact opnemen. Het is nuttig om voor de ceremonie een lichte maaltijd te nemen en koffie te vermijden.


Voel je welkom om te verbinden met de magische kracht van De Draak!


Grondig AARDEN!


De weldaad van goed geaard zijn!

Aarden: volledig in je lichaam thuis zijn. Gegrond in de wijsheid van je lijf, aanwezig kunnen zijn met dat wat zich aandient. Ben je met je hele ziel en zaligheid hier op aarde? Voel je je hier echt thuis? Laat je je dragen door moeder aarde, zodat je hier oprecht kan landen?

Ben je veilig geaard in je ziel? Ervaar je stabiliteit en balans op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak? Gecentreerd in je eigen lijf, stevig verbonden met het midden van je midden? Sta je met je voeten in de klei, stevig in je eigen roots?

Of zit je veel in je hoofd, ben je regelmatig overprikkeld? Ervaar je in bepaalde situaties snel angst of raak je vermoeid bij sommige mensen? Droomde je als kind veel weg of doe je dat nog steeds graag? Is het bij belangrijke zaken lastig om te weten wat je wilt? Wissel je regelmatig van relatie, werk en/of huis? Voel je je niet thuis op deze wereld?

Wil je stevig in je schoenen staan en zelf je balans kunnen houden? Thuiskomen in je zielenmissie en weten wat je echt wilt, vanuit je authetieke zijn? Je eigen kracht kennen om energiek en levenslustig je eigen weg te bepalen? Je lichaam goed kunnen aanvoelen en haar signalen te herkennen, incl je intuitie?

Ik deel met liefde de tools & handvaten die ik heb geleerd in mijn volledig landen op Moeder Aarde, en daarmee stevig staan in mijn stabiele en veilige bedding. Grondig geaard.

Dat landen, hier echt aanwezig zijn, met m'n voeten stevig in de klei. Volledig en bezield te aarden, dat was tot nu toe mijn grootste uitdaging. En alles wat ik daarin had te leren, kan ik nu gaan doorgeven. Met tools uit mijn Sjamanistische Werk, Mindfullness training, allerlei vormen van EnergieWerk en natuurlijk uit mijn training voor Hoog Sensitieve mensen die ik begeleidt.

Deze 4-avondse training wordt in een kleine groep van max 7 personen gegeven. De lesavonden starten om 19.30u en zijn op 20feb, 5 & 19mrt en 2apr in Breda wijk IJpelaar. Opgeven is nodig ivm beschikbaar aantal plaatsen. Bijdrage voor deze training is 220 euro en alle (oefen)materialen zijn aanwezig, incl thee & dekentjes.


Ontwaak je OerVrouw:

Ontdek en ontwaak de OerVrouw in jou!
Terug naar je pure vrouw zijn. Je rauwe, authentieke zelf. Her-inner je verbinding met aloude Moeder Aarde. En alle natuurlijke wijsheden die je sterken om jouw weg op jouw manier te bewandelen. Op 12 december 2021 ontmoeten we de Oervrouw, in de veilige, warme bedding van de Bredase Yurt. 

Samen duiken we in de oude lagen waarin vergeten wijsheden verscholen liggen. We onderzoeken wat jouw wilde natuur nodig heeft om onbeschaamd en voluit te floreren. De oerklank van de sjamanistische drums, de helende tonen van de krachtige ratel en de zuiverende werking van de Sahumador ondersteunen dit transformerende proces. Laat je meenemen op deze reis naar je eeuwenoude roots!

Bijdrage voor deze meditatie is €22,- 

Aanmelden via email is nodig ivm beschikbaar aantal plaatsen. De deur van de Bredase yurt gaat om 9.30 open, aanvang 10u en sluit weer om 12.30.  Satsangstoeltjes en dekentjes zijn aanwezig, je kan nauurlijk altijd je eigen krukje/poef meenemen en warme sokken zijn in de koudere tijd een aanrader.

Na afloop is er ruimte om samen thee te drinken, ervaringen uit te wisselen en te connecten met sisters. 

Vrouwen in de Yurt:

Op 8 maart komen vrouwen wereldwijd samen. Samen steviger staan in hun vrouw zijn. Samen delen. Samen spelen. Samen ondersteunen. Samen zijn! Dit is de intentie van deze vrouwen-avond op 8-3-2022 in de Bredase Yurt: relaxed samen zijn... #samendragenwedecirkel

Drums & ratels mogen mee, warme sokken zijn fijn en voel je vrij om sisters uit te nodigen. 

Aanmelden via email is nodig ivm beschikbaar aantal plaatsen.

s wel nodig vanwege de beschikbare plek in de yurt.

We gaan mee in de flow en bekijken op de avond waar de energie ons brengt. Dekens & kussens, thee & lekkers is aanwezig en in het midden van de yurt brandt de kachel.

Bijdrage 13,-    Inloop 19.30    Aanvang 20.00
Adres volgt na aanmelding, see you in the Yurt!

How to smudge: in's & outs, do's & donts 

Altijd al willen weten hoe te smudgen? Benieuwd welke kruiden wanneer te gebruiken? Wat je absoluut niet moet vergeten en wat je juist op eigen gevoel mag invullen?

Vrijdagavond 23-9-2022 ontdek je de zuiverende & helende werking van heilige rook en hoe je dit sjamistische ritueel het beste in je eigen omgeving kan toepassen.Alle smudge-materialen zijn aanwezig, bijdrage is 33 euro en we starten om 19.30u .Warme sokken, pen & papier zijn fijn!

Graag via email of pb je plek reserveren. Email: shamanita@estherruiten.com


 

    Reiniging                 huis & tuin, bedrijf/winkel & pand


Ervaar je zware, ongewenste energie in je woning of bedrijf? Door oude emoties, energetische spanningen of intense gebeurtenissen kan er energie blijven hangen waardoor je je minder fijn voelt in een woonruimte, tuin of werkplek. Het starttarief is 110,-- en daarvoor biedt ik een verkennend telefonisch gesprek, reiniging van je huis van max 1uur waarin ik de begeleidende info met je deel. In dit gesprek bepalen we de vergoeding voor wat nodig is om jullie huis of werkplek weer zacht, veilig en zuiver te laten aanvoelen. 


Ondertussen heb ik vele huizen & flatjes, schuren & tuinen, winkels & bedrijven en een kasteeltje energetisch gereinigd. Soms is het opschonen, dan haal ik oude energie en emotionele restantenen weg. Zie het als een ragebol die op moeilijk bereikbare plekken de spinnenwebben weghaalt.

Meestal is er meer aan de hand en zijn er een paar spirits die zich in het lichte huis hebben genesteld, die hun oude liefdevolle thuis nog niet hebben kunnen loslaten of die niet goed weten wat er aan de hand is. Een gesprek op zielenlevel doet dan wonderen, soms dient er een oude wond te worden geheeld of zijn er andere zaken die opgelost dienen te worden. Zodat de ziel op een natuurlijke manier doorkan en er zowel voor de spirit als voor het huis met bewoners de gewenste rust ontstaat.

En dan heb je de oude huizen of winkelpanden waar energiepoorten, oeroude energien of andere zware plekken een stevige negatieve stempel drukken in de sfeer van die plek. Die een krachtige hand nodig hebben die ze de deur wijst. En liever nog wat verder weg, naar een plek waar ze kwaad kunnen. Hiervoor gebruik ik niet alleen m’n krachtvoorwerpen zoals drum, ratel en dier-energie die huizen in staarten, pootjes, veren & schedels. Ik nodig altijd m’n voorouders, krachtdieren en andere spirithelpers uit. Ze staan me energetisch bij en laten me zien waar blokkades zitten en wat nodig is om de energie passend te krijgen voor de huidige eigenaren en/of bewoners.

Het is wel zo dat je als bewoner altijd wel “opdrachtjes” krijgt in de vorm van tips & tricks. Om je huis/tuin/winkel/bedrijf wat minder aantrekkelijk te laten zijn voor dolende spirits en energien die niet vanzelf weggaan. Net als licht motten en muggen aantrekt, zo trekt jouw eigen lichte en liefdevolle energie ook energie aan. Handiger als je weet hoe je hiermee omgaat: wat je kunt voorkomen, hoef je niet meer te genezen.

Kan jouw plek een goeie energetische opschoonbeurt gebruiken? Zijn er plekken in je huis/winkel/bedrijf die zwaar, koud of donker voelen? Voel je je bekeken? Zijn er kamers waar je liever niet komt? Of weet je intuïtief dat er iets is wat er niet thuis hoort? Stuur me een berichtje, dan bespreken we de mogelijkheden!Wil je een sessie boeken of heb je vragen, neem dan contact op!                 Starttarief vanaf 110,- excl reiskosten  
                                                                                                                               


   Sessies    sjamanisme, energiewerk, systeemwerk


- HEALING - TRANCEREIS - SOUL RETRIVAL - ENERGY BALANCE - SOUL TALK - MEDICINE WALK -


  Wil je een transformerende sessie boeken? In de mijn proktijk, bij de vuurplek of in de natuur?  
  Wil je onderzoeken wat een volgende stap op je pad is? Behoefte aan een goed gesprek, een spiegel, inizchten?
  Is je energie-systeem toe aan opschoning en balans? Of heb je vragen over ,
neem dan contact op!   

                                                                                                                Uurtarief vanaf 80, excl reiskosten- 
                                                                                                                              


Trajecten SPIRITUEEL MENTORSCHAP - CREATIEVE & ENERGETISCHE TRANSFORMATIE


Heb je behoefte aan spirituele en/of transformatieve ondersteuning? Op persoonlijk vlak of werk gerelateerd? 
Wil je een traject boeken, wil je advies over hoe dit via je werk te kunnen regelen of heb je andere vragen?
Voel je vrij om
 contact op te nemen!

                                                                                                                 Uurtarief vanaf 80, excl reiskosten-
                                                                                                                                                                                                                                                        


     Reading       tarot, koffie dik kijken, pendel, psychometrie  


Behoefte aan een kijkje tussen de werelden? Voor jou persoonlijk, in relaties of je onderneming?
Met de tarotkaarten, koffiedik, pendel of andere voorwerpen als hulpmiddel. 
Om antwoorden te ontvangen over zaken die (nog) niet zichtbaar zijn, licht te werpen op issues die in de schaduw verblijven of een blokkade aan te pakken die liever niet gegrepen wil worden. In contact komen met voorouders en hun geschiedenis, externe invloeden in bedrijfslijnen of verbindingen met eerdere levens.Wil je meer weten over de mogelijkheden of heb je vragen hierover? V
oel je vrij om contact op te nemen!

                                                                                                    Uurtarief vanaf 80, excl reiskosten- 
                                                                                                                               

Vrouw & Cacao: MaanCirkel Rode Tent Breda 


Van oudsher komen vrouwen met Nieuwe Maan samen in de Rode Tent.
Om op te laden, samen te zijn in veilige bedding en elkaar inspireren met levensverhalen.

Wegzakken in warm-rode tinten & zachte kussens. Genieten van cacao, kruidenthee en lekkere hapjes.
Om verhalen & ervaringen te delen. Om samen te lachen en te huilen. Stil te zijn en lol te maken.
Samen te zakken in je pure vrouw-zijn.

Lekker ontspannen en niets hoeft, de avond vormt zich organisch aan de hand van een passend thema. Esther, de hoedster, draagt zorgvuldig de veilige & zachte bedding. Hoeft de cirkel met open hart.
Je vol liefde welkom heten zodat je in vrijheid mag ontspannen, genieten en verbinden.

Nieuwe maan: voorlopig geef ik geen Rode Tent-Ceremonies.

Aanmelden via email is nodig, aanvang is om 19.30 en je ontvang info na aanmelding.
De bijdrage is zelf invulbaar vanaf 13 euro. Mocht dit lastig zijn, voel je dan vrij om dit aan te geven.
Wanneer je meer bijdraagt, maak je een vrije plek mogelijk. Love to see you!!