Mijn leven vormgeven zoals ik het voor me zie.  
Dat is wat ik continue doe, eigenlijk al zolang ik me kan herinneren.
Voelen wat ik wil. Checken of het passend is. Ruimte creëren waar nodig.
En fine-tunen naar behoefte, along the way. Niet forceren. Puur in flow.
Dreaming your world into being, zoals de sjamanen het verwoorden.

Daar kwam ik later pas achter, toen ik ging lezen over het sjamanisme.
Lang daarvoor leefde ik al zoveel mogelijk in en met de natuur. Ik kreeg dat ook van huisuit mee: een biologischdynamische moestuin, leren wecken & jam maken, zelfgemaakte kleding, lief zijn voor je medemens en de natuur, hergebruik enzovoort...

Op kamers in de grote stad, daar kwam ik in een andere wereld terecht. Ik zag fast food en eten uit pakjes, merkkleding en gadgets, verspilling en weinig tweedehands. Het triggerde me. Gaf me een drive om het anders te willen in mijn omgeving en samen met gelijkgestemden richtte ik Breda DuurSaam op. Ik wilde laten zien dat het ook anders kon en dat dat helemaal niet zo lastig of duur hoefde te zijn. Uiteindelijk liep de beweging die ik voor ogen had, vast op starre regelgeving en logge overheid.

In deze periode verstevigde ik mijn band met sjamanisme, die in de jaren daarvoor was ontstaan door losse workshops & trainingen, door opleidingen te volgen in 2 verschillende vormen sjamanisme. Zodat ik daarna kon doen, wat ik altijd al deed: alles wat ik kan en weet bij elkaar gooien in de blender en mijn eigen mengelmoes ervan maken. Dat werd me ook verteld door de sjamane met wie ik mijn droom deelde over het versmelten van de gezichten van mijn leraren. Ik mocht alles wat ik op dit gebied had geleerd, laten versmelten tot mijn eigen sjamanistische werkwijze.


So I did.
Mijn werkkamer, gevormd door intuitie en hart, bestaat uit een soort van wandkast met heel veel laadjes. Ieder laadje gevuld met ervaring, eigen-wijsheid en leringen.
Zodra ik een proces voel, van mezelf of een ander, ga ik naar mijn werkkamer en wacht ik in diepe stilte tot er een laadje open gaat. Of niet, dan is het moment nog niet daar. Die stilte, dat is mijn kracht. Er is veel bloed, zweet & tranen aan te pas gekomen om mijn hoofd stil te leggen en in contact te komen met mijn diepe stilte en intense rust.
Ik ben zo blij dat ik dit proces aan ben gegaan, het gaf ruimte om te zijn wie ik ben!

En nu ben ik de MedicijnVrouw die altijd al in mij aanwezig was.
Voor ieder gevoel. Voor iedere kwaal. Voor ieder proces is er een passend medicijn.
Dat kan varieren van diepe ademhaling om bij die emotie te komen die zich in je lijf heeft vastgezet en zo een blokkade veroorzaakt. Dat kan een bewustzijns verruimende trancereis zijn waarin contact met andere levels je inzichten & inspiratie kan bieden. Er kan regressie of spirituele hypnose nodig zijn. Passie aanwakkeren middels creatieve processen. Cacao ceremonie,soulretrieval,  medicine-walk, energiewerk. 
Een kwestie van het juiste laadje vinden. Bij jezelf of via mij. In stilte. Bij jezelf komen.


My education                                                                                           (in order of appearance)

☆ Sahumadora

☆ Breathwork

☆ Cacao Facilitator

☆ Full Mesa Carrier

☆ Spirituele Hypnose

☆ Inca Shamanism

☆ Siberisch Sjamanisme 
☆ Tarot & symboliek

HSP-begeleider

Kindercoach

Mindfulness trainer & coach

AD(H)D - coach

Reiki I & II
Healing & magnetiseren
☆ EHBO,  BHV & AED

Middelbare Laboratorium School